Popis
Přírodní bakteriální pektináza rozkládající polysacharid pektin. Pektiny jsou stavební látkou mnoha druhů ovoce. Po rozkladu pektinů jsou cukry lépe přístupné kvasinkám a rovněž dochází k uvolnění přirozeného aroma ovoce. Optimální teplota působení je 15°C/48 hod. Nižší teplota adekvátně prodlužuje rozklad.
Doporučená dávka: jablka 8 ml/hl kvasu, hrušky 5 ml/hl kvasu, švestky 3 ml/hl kvasu.
* Předávkování enzymu není pro kvas škodlivé. Zvýšení dávky působí příznivě na výtěžky destilátu.
Přidat komentář
JK
Dávkování
Jaromír Kraus
Dobrý den
Prosím Vás můžete mi říci jaké je dávkování toho RohapectPTE 100
na 100 litrů kvasu
Děkuji Kraus
PŠ
dávkování enzymů na ovoce
Pavel Šimůnek
Děkuji za připomenutí. Dávkování enzymů je podrobně rozepsané v sekci "Popis zboží a návody". Pro rychlou informaci jsem základní dávkování připojil do popisu každého produktu. Za Schimansky, Pavel Šimůnek