Důležité sdělení!!!: Z důvodu přechodu na nový internetový obchod prosíme i stávající zákazníky obchodu o novou registraci!
 

Rohapect PTE 100 ml

 

Enzym pro dokonalé rozmělnění kvasu. Nabourává strukturu mechanicky rozrušeného ovoce. Dochází k uvolnění šťav. Zvyšuje se výlisnost ovoce a při využití na kvašení jsou cukry lépe přístupné kvašení.

Dostupnost Skladem
398 Kč
328,93 Kč bez DPH
   
Kód produktu 24
Kategorie Enzymy na ovoce
 

Přírodní bakteriální pektináza rozkládající polysacharid pektin. Pektiny jsou stavební látkou mnoha druhů ovoce. Po rozkladu pektinů jsou cukry lépe přístupné kvasinkám a rovněž dochází k uvolnění přirozeného aroma ovoce. Optimální teplota působení je 15°C/48 hod. Nižší teplota adekvátně prodlužuje rozklad. 

Doporučená dávka: jablka 8 ml/hl kvasu, hrušky 5 ml/hl kvasu, švestky 3 ml/hl kvasu.

* Předávkování enzymu není pro kvas škodlivé. Zvýšení dávky působí příznivě na výtěžky destilátu.

            

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola
JK Avatar autora Dávkování 6.8.2025 10:33
Dobrý den Prosím Vás můžete mi říci jaké je dávkování toho RohapectPTE 100 na 100 litrů kvasu Děkuji Kraus
Odpovědět
Avatar autora dávkování enzymů na ovoce 21.8.2025 09:25
Děkuji za připomenutí. Dávkování enzymů je podrobně rozepsané v sekci "Popis zboží a návody". Pro rychlou informaci jsem základní dávkování připojil do popisu každého produktu. Za Schimansky, Pavel Šimůnek