Ruční refraktormetr

Praktický přístroj k měření obsahu cukru v ovocných šťávách a rmutech. K měření dostačují 2-3 kapky roztoku.

Cena s DPH: 2 290,- Kč
1 893,- Kč Cena bez DPH
Dostupnost Skladem

Popis produktu

Rozsah teplotní kompenzace: +10 až +30 °C; Rozsah indexů lomu měřené kapaliny: 1.330 až 1.392 (0 - 32°Bx); přesnost měření: ±0.5 %; rozsah ostření okuláru: ±5 dioptrií;Stačí pouze několik kapek šťávy, moštu nebo jiné měřené kapaliny a pohledem do přístroje určíte velmi rychle koncentraci vašeho vzorku.
Ruční refraktometr je opticko-mechanický přístroj určený k rychlému určení koncentrace vodních roztoků a emulzí. Přístroj zvláště vhodný pro kontrolu obsahu cukru ve vinném moštu a ovoci.
Ruční refraktometr je vybavený automatickou teplotní kompenzací v rozmezí 10 - 30°C. To znamená, že v tomto rozsahu teplot okolí můžeme měřit bez připočítávání korekčních oprav. V základním provedení je osazen stupnicemi: Rozsah teplotní kompenzace: +10 až +30 °C; Rozsah indexů lomu měřené kapaliny: 1.330 až 1.392 (0 - 32°Bx); přesnost měření: ±0.5 %; rozsah ostření okuláru: ±5 dioptrií;Stačí pouze několik kapek šťávy, moštu nebo jiné měřené kapaliny a pohledem do přístroje určíte velmi rychle koncentraci vašeho vzorku.
Stupně Brix °Bx - váhová procenta cukrového roztoku ve vodě.
Stupně Oechsle °Oe - hustota moštu g/l snížená o 1000.
Stupně Klosterneuburské °Kl - kg cukru na 100 kg moštu.
Stupně Cs. normalizovaného moštoměru °ČNM  - udávají koncentraci cukru v kg na 100 l roztoku.
Přístroj se skládá z nerezového tubusu, na jehož jednom konci je okulár, na druhém měřicí hranol s příklopnou destičkou. Uvnitř tubusu je optická soustava a kompenzační a justážní zařízení. Celý přístroj je uložen v plastové krabici spolu s dávkovacím kapátkem a adjustačním klíčem. Přístroj je pohotový, odolává běžné manipulaci, a proto ho můžeme mít vždy při sobě a použít jej kdykoli je to potřeba.